Enkele voorbeelden van websites met prachtige SEO resultaten.

Wij verrichten SEO werkzaamheden voor allerlei soorten branches. De uitdaging is telkens weer om te zien hoe bedrijven uit allerlei sectoren hun SEO strategie hebben ingezet. Kennis van SEO is vooralsnog van doorslaggevend belang om, in welke branche dan ook, bedrijven te kunnen helpen met het realiseren van topposities in de Google zoekmachine.

  • Sector: huis- en tuin

Eliassen Home & Garden Pleasure

Eliassen Home & Garden Pleasure biedt allerlei soorten producten aan gerelateerd aan huis en tuin. Met name op het gebied van diverse soorten schilderijen en waterornamenten moest er duidelijk topposities worden gerealiseerd.

In 2015 zijn wij met deze klant begonnen. We hebben in 2015 een begin gemaakt, toen was de website geïndexeerd voor 127 zoekwoorden die toen in Google te zien waren. Dat is nu inmiddels gegroeid naar ruim 5K zoekwoorden. Daarnaast hebben wij gezorgd dat op de zoekwoorden waterornamenten, 3D schilderijen en glasschilderijen in de TOP3 staan in Google. Dit zijn zoekwoorden die voor veel traffic zorgen.

Inmiddels zijn we gestart met een blogrubriek om de lezer te inspireren over tuintips en interieurideeën. Ook met de zoektermen die we hebben ingezet, staan deze artikelen bovenaan in Google.

  • Sector: beddenfabrikant en beddenleverancier

Bremafa

Bremafa heeft het grootste assortiment op slaapgebied van de Benelux. Bremafa is een groothandel en fabrikant en levert rechtstreeks van de fabriek aan bedrijven. De producten zijn van Duitse kwaliteit. Er wordt in ieder geval veel waarde gehecht aan de kwaliteit van de bedden en matrassen. Bremafa levert aan 100 winkels in Nederland.

De vindbaarheid in Google was voor deze klant erg belangrijk. Technisch hebben wij de website flink aangepast, de menustructuren stond niet goed en de beschrijvingen van de meeste titels hebben we verbeterd. Zoektermen zoals matrassen groothandel, tweepersoons opklapbed (voor instellingen en Bed & Breakfast), beddenfabrikant, beddengroothandel, matrassenfabriek hebben we op de eerste pagina weten te krijgen.

  • Sector: Persoonlijke verzorging

Di-Vers Beauty

Voor schoonheidssalon Di-Vers Beauty in Zaandam hebben we gezorgd voor de juiste titels van de pagina's zodat de website beter zou gaan ranken op belangrijke zoektermen. Technisch viel er nog wat te verbeteren aan de website. We hadden deze klant aangemoedigd om meer te gaan bloggen, er valt immers veel interessante content te plaatsen over verzorging en de gehele beauty industrie. In een paar maanden tijd hebben we het aantal zoekwoorden verdubbeld waarmee de website vindbaar zou worden in Google. De klant merkte op dat het drukker begon te worden met het aantal telefoontjes en met de ingeboekte afspraken. Zoektermen zoals nagelstudio, cosmetische behandelingen Zaandam, wenkbrauw behandelingen, maar ook een blogartikel zoals "hoe krijg je vollere en langere wimpers", hebben wij vrij snel op de 1e pagina kunnen krijgen.

  • Sector: techniek

Veiligheidssleutel

Veiligheidssleutel opereert in Limburg als erkende en professionele slotenmaker. Deze klant is met name afhankelijk van mensen of bedrijven die met spoed een slotenmaker nodig hebben vanwege bijvoorbeeld inbraak. Ook deuren opmaken omdat mensen hun huis niet meer binnen kunnen komen omdat ze hun sleutel vergeten zijn. We hebben de bestaande pagina's geoptimaliseerd en nieuwe pagina's toegevoegd, en enkele blogartikelen toegevoegd, waarbij de zoektermen voor het blogrubriek inmiddels op de eerste pagina staan. In het begin hebben we Google Adwords geactiveerd om snel traffic binnen te halen. We hebben de klant geattendeerd om een verschuiving te maken van Google Adwords naar zoekoptimalisatie.

De klikprijzen voor Google Adwords werd namelijk steeds hoger en daarom zijn we gestart om SEO in te zetten voor 16 plaatsnamen. Dit zijn de plaatsen rondom Weert waar deze slotenmaker werkzaam is. We hebben alle 16 plaatsnamen op de eerste pagina van Google weten te krijgen. De zoekterm 'Slotenmaker Weert", één van de belangrijkste plaatsen voor deze slotenmaker, hebben we weten te krijgen op positie 2 in Google. Door middel van linkbuilding zullen wij zorgen voor meer autoriteit voor dit zoekterm waardoor deze klant op nummer 1 zal gaan staan. Temeer wij ons realiseren dat in zijn geval vaak spoedtelefoontjes binnenkomen, en de meeste mensen met spoed op hun mobiel zoeken en vaak al direct naar de vermeldingen kijken die bovenin staan.

  • Sector: bedden & matrassenbranche voor hotels

Het Hotelbed

Voor Hotelbed.nl, leverancier van hotelbedden en hotelmatrassen, was het van belang om meer opdrachten te krijgen vanuit hotels van zowel bedden als van matrassen. We hebben gezorgd voor betere content om die te plaatsen bij de categoriepagina's. Door elke pagina opnieuw van de website te optimaliseren, zagen we de rankings van verschillende zoektermen als snel stijgen. De belangrijkste zoektermen zoals hotelbedden, hotelbed, hotel groothandel hebben we op de 1e pagina kunnen krijgen. De komende tijd zullen wij zorgen voor sterke backlinks, zodat de autoriteit van deze website stijgt, en daardoor een zoekterm zoals hotelbedden, verder in Google kan gaan stijgen. De concurrenten hebben allemaal een hoge autoriteit, en omdat de website vrij jong is, moeten we werken aan meer autoriteit. Er is sprake van een stijgende trend van alle zoekwoorden die in Google moeten stijgen.